Fortsätt dromma om det ljuva livet


För ungefär sexton år sen fick jag en sommarlycklig barnröst när jag fick löftet om en egen badboll. Idag blir jag ett vinterlyckligt barn när jag går upp på morgonen och ser den första snön falla. Några månader senare ler hela min kropp när våren bryter ut. Jag blir lycklig när ord som snöblandat regn läggs undan ett tag för att sen plockas fram igen ett år efter. Det är något med våren. något alldelses speciellt. När det ljusa bryter upp det mörka. Och när blommorna säger hej. Det är något med färgexplosionen och känslan av att äta den första mjukglassen med smak av vår. Glassen tillsammans med tjejen utan jacka på stan, väcker längtan efter sommar och ledighet.

För tio år sedan kändes det som jag växte en halv meter. Det var dagen när min teorikurs på ridskolan var avslutad och jag äntligen skulle få sätta mig på en av ridskolans hästar och rida min allra första ridlektion. Jag var så stolt att det bubblade inom mig, jag hade blivit stor. Det var känslan av att ta med sig sin ridhjälm till stallet varje fredag för att känna lukten av ensilage och häst. Det var känslan av att kunna tränsa hästen själv. Det var känslan av kunna hoppa själv över det lilla hindret eller att få beröm av ridläraren. Det var de små känslorna, som uppfyllde en sjuårings dröm. Det var där jag hörde hemma.

För ett år sedan
gjorde det ont i magen varje tisdag när tog min ridhjälm och åkte ut till stallet. Lukterna var inte lika lockande och de höga hindrena i ridhus var bara skrämmande. Var hade min barndomsdröm tagit vägen?
Men det handlade bara om att jag var rädd, för det jag älskar. Det handlade om att jag inte hade någon häst jag litade på och som jag kunde rörelsemönstret utan och innan på. Det handlade om att mina häst hade sålts. New Forest ponnyn som varit min trotjänare i lite mer än fyra år såldes nu vidare och jag blev uppslängd på stora ridskolehästar som ångar fram som tåg utan att jag har någon som helst kontroll. Där satte sig spärren. Tilliten till det jag hållt så kärt var som bortblåst. Men allting löste sig tillslut. Jag fick rida på en riktig trotjänare och sakta men säkert kom tryggheten och tilliten tillbaka. Mitt självförtroende ökade, jag kunde ju faktiskt det här! Drömmen satte sig på sin plats igen.

Det är något med drömmar som slår in. Det sätter igång ett rus av adrenalin. Man vill bara klättra upp på närmsta tak och skrika ut, berätta för hela världen, att jag älskar mitt liv. Det är något ligger något i att ha båda fötterna på jorden och ibland, kanske lite för ofta, tvivla på sig själv. Men för i nästa sekund få den bilden nedriven och få en bekräftelse på att man faktiskt duger. Att man till och med är bättre än andra. Att man helt enklet är bäst. Det spelar ingen roll om det handlar om en ny badboll eller göra det man är rädd för. För det ligger något vackert i att få känna känslan "oj, var jag verkligen värd det här?".

Något jag tror är väldigt viktigt att hålla fast vid är att våga tvivla på sig själv. Det låter konstigt. Förmodligen helt åt helvete. Kanske går jag emot allt jag och ni någonsin lärt oss. Men känslan av att nå ett mål, med en skavande tanke om att det kommer gå åt helvete och sedan klara det. Det finns få saker som fyller en människa så totalt med lycka, som det gör när vi inser att vi klarade det. Vi också. Sen spelar det ingen roll om det handlar om att klara av att hoppa hindret i ridhuset eller klara ett långdistanslopp i löpning eller att få en ny badboll.

För det är som ett djupt andetag att se en femårig tjej lysa upp hela världen tillsammans med sin nya barbiebil. Det är något i den sextonårige killens blick när han kysst tjejen han knappt vågat röra, men aldrig kunnat sluta tänka på. Det är något i hans sätt att verka cool, när han i själva verket vill hoppa upp och ner. Och kasta sig över henne, igen.
Det är något med att göra en människa så lycklig att personen tappar orden. Kanske gråter eller kramas stenhårt. Det vilar något vackert i att uppfylla en annan människas högsta drömmar. Och det vilar något vackert i att våga vara liten.

Så fortsätt drömma om det ljuva livet. Vi kommer alla vara med om det.

LETS GO CARGO


Om ni är precis som jag, alltså inte kan sluta dregla, tryck HÄR!

 


22.08


Hej vänner! Nu sitter jag nyduschad i kökssoffan med datorn i knär och lilla söta Kinz brevid mig. För en liten stund sedan kurerade jag min fot med Voltaren, smärtstillande och bandage så jag hoppas det går mot ljusare tiden mot den stackars kraken, som förövrigt är rätt blå. Förut läste jag upp en krönika jag skrev för ungefär ett halvår sedan för min mor bara så hon en gång för alla kunde förstå vad en krönika faktiskt är och ja, vad lyckas jag med? Jo, att få henne att näst intill börja gråta. Då måste det vara rätt bra, eller? Jaja, jag tänkte lägga upp den för andra gången här så ni kan läsa den ocksåm för ja, den är faktiskt rätt bra om jag får säga det själv!

Nej, nu tänkte jag faktiskt ta mitt pick och pack och boka tid med sängen. GODNATT


RIGHT IN THE MIDDLETopshop.com


17.56


Efter en kväll som bjöd på både det ena och den andra har jag tillslut landat hemma med en fot som är tredubbelt så stor som den brukar och med två bandage omvirade. Kort sammanfattning: min skostorlek är ungefär 45.
Tänkte bjuda på ett gäng bilder som jag snott ifrån min vän Josefine! Och håll med om att vi faktiskt kan vara bland det snyggaste av Robinsonteam?


fredag 06.48


Godmorgon solstrålar!
Just nu sitter jag nydschad i sängen med en väldigt kelsjuk kattunga i knät som gör det lite svårare för mig att skriva eftersom han hela tiden vill stjäla min uppmärksamhet med att kliva på tangentbordet! Nåja, han är i alla fall väldigt söt!

Idag är det äntligen fredag och jag kan gissa att den blir bra! Två lektioner och skolfoto, sen bär det av mot en förfest på Grantorpet! Ikväll vankas det nämligen samhällsfest i Ankarsrum med temat "sett på tv". Tror och hoppas att kvällen blir grym. Men nu är det dags att sätta fart och hitta lite kläder!

ÖVER OCH UT


22.55


Hey!
Idag måste jag medge att jag inte har gjort många knop, men det är v'l ändå så det ska vara när man har studiedag?
Jag vaknade i alla fall upp bredvid min pojke som tog sig ut till mig igårkväll. Vi låg och drog oss i sängen extra länge, åt en bastant frukost och tillslut tog vi bussen in mot stan, jag hoppade av i stallet och han fortsatte hem. väl i stallet drog jag av en hoppträning i blåst, regn och på lerigaste underlaget, men bra gick det i alla fall!

Nu väntar i alla fall sängen, efter ett stycke plugg och idol-tittande!
GODNATT


NECKLESS

maybe propably as I said

 

Tjejen på bilden är förbannat snygg, och jag vill ha hennes tröja, som förövrigt kommer från forever21.com


tuututuuutt


Hej igen! Just nu känner jag att jag inte har ork, tid eller lust till att blogga, så ni får stå ut!
Idag har jag i alla fall spenderat ett x antal timmar på skolan och nu har jag och mamma precis kommit hem från svampskogen med 10 liter svamp!

Men nu väntar franskaböckerna, så tills vi ses igen, ha det fint!


20.41


Hej!
Min inspiration ligger på zero och i mitt huvud bankar det som om det vore en brakfest där inne. Jaja, kameran har farit iväg till Paris så uppdateringen av bilder kommer nog tyvärr inte bli så himla bra!

I alla fall, Lasse Lind lyssnade jag på massa förut, och nu har jag börjat igen. Han är ju super, lyssna bara här liksom!


SNURRA MIN JORD IGEN FÖR ALLT VI GJORDE


Efter sjutton år tillsammans drar du nu ut i världen och lämnar Västervik bakom dig!
Lycka till nu älskade syster. Jag saknar dig redan ♥

Sagor för barnen som är som du
om en tunnel vid ljusets slut
Jag är din vän och vi lär oss av varann
det är ett av skälen
Ge dom ett finger och värm min hand
i ett iskallt IKEA-land
Du är min vän och vi lär oss av varann
bara ett av skälen,

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
vilken färg har själen

Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
vilken färg har själen, älskling


WE COULD CONQUER THE WORLD TOGETHER


Det är som att rycka ut ett hjärta som precis blivit reparerat att se en bästa vän gå.
Jag räknar dagar till i ses igen.


EXTHREE
RSS 2.0